Öncélúan, kizárólag az emberek bosszantására kevernek adalékanyagokat az élelmiszerekbe — tudtuk meg Wulf Gently-től, az Élelmezésügyi Világszervezet most leköszönő elnökétől, aki exkluzív interjút adott nekünk a napokban megjelenő leleplező könyve megjelenését ünneplő stockholmi fogadáson. “Az élelmiszeripar megpróbálta elhitetni velünk, hogy nincs elég nyersanyag a Földön, ezért a térfogatnövelő és tartósítószerek használata szükségszerű, de ez nem így van. Vegyük például Magyarországot” — mondta Gently, miközben egy szívárványszínű nyalókát szopogatott. “Emlékszem még a nyolcvanas évekre, amikor magyarországi látogatásom során elmentünk a zuglói Lekvárgyárba is. Lenyűgöző látvány volt, ahogy tizenötezer nagymama szinkronban keverte fakanállal üstökben a gyár udvarán termett szilvafák terméséből készült bugyborékoló masszát!”

Gently szerint a legfelháborítóbb, hogy a felesleges “E betűk” élelmiszerekbe keverése drágítja a termelést, miközben szép lassan mérgezi az embereket. Kérdésünkre, hogy mégis miért van mindez így, Gently a következő indulatos választ adta: “Történelmileg úgy alakult, hogy az Élelmezésügyi Legfelsőbb Tanács szadista, korrupt állatokból áll, akik biolakomák keretében tartanak felolvasóesteket, ahol élelmiszerbotrányokról szóló újságcikkeken röhögnek. Nekem akkor lett elegem az egészből, amikor bizalmatlansági indítványt nyújtottak be ellenem a dioxinpaprikás botrányötlet kapcsán. Az alelnök ugyanis mindenképp ragaszkodott hozzá, hogy az unokatestvére szállítsa a mérget, aki nemzetközileg elismert dioxingyáros. Szerintem viszont ez elfogadhatatlan, és indokolatlan mértékben emelte az előállítási árat.”

Wulf Gently könyve, a “Pokol Konyhájában” idén tavasszal jelenik meg Magyarországon a Lapos Föld kiadó gondozásában.

A bejegyzés trackback címe:

https://savaslugos.blog.hu/api/trackback/id/tr942781617

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása